A Kriegsmarine tündöklése és bukása

Gránátok a becsületért

Gránátok a becsületért

A regény

2016. december 12. - Johannsen

RENDELHETŐ! UNDERGROUND KIADÓ / WEBÁRUHÁZ

hivatalos_borito_bismarck.jpg

 

Gránátok a becsületért

Izolde Johannsen történelmi regénysorozatának második része. A II. világháborús birodalmi Németország haditengerészetének (Kriegsmarine) bemutatása, a nagy felszíni hadihajók történetén és kapitányaik életrajzán keresztül.

A regény egy, a Kriegsmarine történetének jelentős eseményeit végigkövető hadtörténeti sorozat második kötete.
Az írót számos tanácsadó segíti munkájában, korábbi tengerészeti kapitányok - köztük egy volt NATO tiszt is -, hazai és külföldi hadászati és modellezési szakértők, történészek. Hátországa a TITHMHE (TIT Hajózástörténeti Modellező és Hagyományőrző Egyesület.

Fülszöveg:

1940 tavasza…

Az Admiral Graf Spee páncéloshajó tisztjei titkos szervezetek és segítőkész németbarát argentin családok közreműködésével egymás után hazajutnak és újra szolgálatba állnak. Az elpusztult zászlóshajó megüresedett helyét egy alvó óriás veszi át.

 A Bismarck, a Nagynémet Birodalom új büszkesége. Az épülő csatahajó az olvasó szeme láttára elevenedik meg hogy az istenek játékszereként részese legyen egy eposzi küzdelemnek. Günther Lütjens tengernagy a flottaparancsnok, Ernst Lindemann sorhajókapitány a Bismarck parancsnoka, Paul Ascher fregattkapitány a hadműveleti főtiszt és báró Burkard Freiherr von Müllenheim - Rechberg sorhajóhadnagy, a IV. tüzértiszt sorsa fonódik egybe, amikor a nagyszerű hadihajó elindul első útjára...

 

Bloggerek olvasói véleményei!!! link!!

Olvasói vélemények!!! link!!

 

A készülő német kiadás / Verlag Goldene Rakete

Granaten für die Ehre

A borítóterv / terveim alapján Nyírő Veronika grafikus munkája

lindemann_borito.jpg

 

 

Térképek

(Veperdi András munkái)

terkep1.jpg

terkep2.jpg

terkep3.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://granatokabecsuletert.blog.hu/api/trackback/id/tr3912043883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása