A Kriegsmarine tündöklése és bukása

Gránátok a becsületért

Gránátok a becsületért

A szerző

2016. december 12. - Johannsen

Aktuális hírek:

2020.04.

Újabb hatalmas mérföldkőhöz értem, olyan megtiszteltetésben van részem, amiről eddig csak álmodoztam.

Tamási Izabella szervezésének köszönhetően a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (https://www.facebook.com/mvgyosz/?ref=br_rs) hangoskönyv-szerkesztőjével, Helle Maximiliánnal és csodálatos csapatával fogok együtt dolgozni.
A Bodor Tibor Kulturális Egyesület (https://www.facebook.com/Bodor.Tibor.Kulturalis.Egyesulet/) keretén belül felolvassák a német haditengerészetről szóló sorozatom első öt kötetét. 16 évet töltöttem kórházi szemészeti osztályon így külön boldogságot jelent az, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű kezdeményezésnek.
Köszönöm!

 

A szerző:
Izolde Johannsen

2013-tól az Underground Kiadónál jelenteti meg sorozatait.

2007-től a TIT Hajózástörténeti, -Modellező és Hagyományőrző Egyesület (TITHMHE) rendes tagja, 2004-től foglalkozik a II. világháborús német birodalmi haditengerészet (Kriegsmarine) kutatásával és a hajóparancsnokok életrajzával.

2015-től a Történelmiregény-írók Társasága (TRT) rendes tagja.

2015-ben létrehozta a Kriegsmarine-csoportot, melynek tagjai közt számos tanácsadó, történész, tengerészkapitány (köztük egy volt NATO-tiszt), hazai és külföldi hadászati- és modellező szakértők, grafikusok és fordítók segítik munkáját.

Történelmi regényeket íróként részese annak a nemzetközi rehabilitációs munkának, mely a német haditengerészet kötelékében tevékenykedő hajóparancsnokok életrajzának, munkásságának bemutatását tűzte ki célul. Kiemelten foglalkozik Hans Wilhelm Langsdorff és Ernst Lindemann sorhajókapitányok, valamint Erich Raeder flottatengernagy életrajzával és munkásságával. Az eddig megjelent haditengerészeti regények az Admiral Graf Spee páncélos nehézcirkáló és az Altmark ellátóhajó, a Bismarck csatahajó és az Admiral Scheer nehézcirkáló pályafutását mutatták be. A Gránátok a becsületért című regényben helyet kapott az 1989-es Robert Ballard expedíció is, a Bismarck roncsának felkutatása. A "Furfangos fivérek" a Scharnhorst és a Gneisenau testvérhajók történetéről szól, ebben a regényben a 2000-es Scharnhorst-expedició kapott helyet. 2019-ben "Észak magányos királya" címmel a Tirpitz csatahajó regényét jelentette meg.

Jelenleg dr. Erich Raeder flottatengernagy életrajzi regényét írja, a regény kiemelt témája a Graf Zeppelin repülőgép-hordozó története.

Előkészületben: Úszó paloták címmel - ókori hajózástörténeti nagyregény, Caligula császár luxus-bordélyhajóinak története az építéstől a feltételezett elsüllyesztésig, középpontban a császár uralkodásának csaknem négy elátkozott évével.

Új zsáner - a krimik világa. Elbírálás alatt áll egy leendő Magyarországon játszódó krimi sorozat első része "A Dixit-gyilkosság" címmel. További két rész készült már el, jelenleg a negyedik "ügyirat" készül.

izolde_johannsen.jpg

 

Felhívás!

A szerző, semmilyen ideológiai nézetet nem éltet és nem támogat. Nem kíván állást foglalni egyik résztvevő fél irányába sem, célja az eseményeket, hadműveleteket minél részletesebben, objektíven, a részvevő felekhez kötődő bármilyen elfogultság nélkül bemutatni. Ez alól kivételt csak a technikai, stratégiai, taktikai elemzéseken alapuló következtetések, megállapítások képeznek. A szerzőnek nem célja bármilyen nemű politikai eszme, irányultság terjesztése, propagálása.

A Birodalom tengeri bástyái című haditengerészeti regénysorozat könyvei, valamint a sorozathoz kapcsolódó blogok és facebook aloldalak semmilyen ideológiai nézetet nem támogatnak.

A regényben a fent említett oldalakon és a borítón megjelenő önkényuralmi jelképek kizárólag az adott történelmi korszak tárgyszerű szemléltetésének a részei. Ezek ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, illetve a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából jelennek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://granatokabecsuletert.blog.hu/api/trackback/id/tr7512043857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása