A Kriegsmarine tündöklése és bukása

Gránátok a becsületért

A sorozat többi része

2017. március 22. - Johannsen

Rendhagyó történelemóra... /  Németek szárazon és vizen  /A birodalmi haditengerészet felemelkedése és bukása.

Történelmi időszak: 1918-1946. - ezen belül főként 1939-1943. / Hajóparancsnokok, tengerésztisztek, hadihajók, életrajzok, sorsok.

MEGJELENT!!!

A Birodalom tengeri bástyái III.

Kalandor a tengeren / Admiral Scheer

A legsikeresebb német portyázó története

Vásárlási lehetőség: link!!

kalandor_elolap.jpg

 

Fülszöveg:

  1. október 21.

 

Az Admiral Scheer páncéloshajó legénysége új parancsnokot kapott. Csak annyit tudtak róla, hogy az Északi-tengeri Biztonsági Parancsnok vezérkari főnökeként dolgozott. Tehát inkább tudós, mint katona. Valaki hallotta, hogy már szagolt puskaport, harcolt Jütlandnál. Akkor mégsem lehet fakezű irodakukac.

– Minden ember a tatfedélzetre!
Nem kellett kétszer mondani. Fegyelmezett sorokban, szálfaegyenesen álltak, csak a szemük járt. Az idegen méregdrága brazil szivart szív.
Ez igen jó jel!
– Theodor Krancke, sorhajókapitány! Az Admiral Scheer parancsnoka!

Facebook oldal: link!!!

Bloggerek véleményei!!! link!!

Olvasói vélemények!!! link!!

 

MEGJELENT!!!

A Birodalom tengeri bástyái IV.

A furfangos fivérek/ Scharnhorst-Gneisenau

A testvérhajók története

 Vásárlási lehetőség: link!!

scharnhorst_boritoterv.jpg

 

Fülszöveg:

1942. február

A Prinz Eugen a Rajna hadművelet egyedüli túlélőjeként végül épségben befutott Brestbe. A testvérhajók, a Scharnhorst és a Gneisenau már egy ideje az elfoglalt franciaországi kikötő viszonylagos védelmét élvezték. A hajókat megjavították, feltöltötték. Azonban Hitler parancsa véget vetett a látszólagos nyugalomnak.

A berlini Főparancsnokság elrendelte a három nagy hajó hazatérését. A parancs értelmében a La Manche csatornát jelölték ki a kockázatos és vakmerő hazaút helyszínéül. A hadművelet, az Alvilág háromfejű kutyája után a Cerberus fedőnevet kapta…

Facebook oldal: link!!!

Bloggerek véleményei!!! link!!

Olvasói vélemények!!! link!!

 

MEGJELENT!!!

A Birodalom tengeri bástyái V.

Észak magányos királya/ Tirpitz

Az utolsó birodalmi bástya

Vásárlási lehetőség: link!!!

tirpitz_elolap_2019.jpg

Fülszöveg

1943 karácsonya
A Scharnhorst, a “szerencsés hajó” hullámsírba merült. Messze fent a rabszolgasorba süllyesztett Norvégia eldugott fjordjaiban vesztegelt Hitler utolsó csatahajója a Tirpitz. A “Bestia”, ahogy a britek félelemmel vegyes gyűlölettel nevezték. A Bismarck testvérhajója a puszta létezésével fenyegetést jelentett az északi konvojokra.

Churchill parancsba adta a Honi Flottának és a Légierőnek, hogy minden létező erővel, furfanggal, az életük kockáztatásával is, de pusztítsák el a robusztus hadihajót. Ehhez a küldetéshez akár száz bombázó és ötszáz főnyi repülőszemélyzet feláldozása is elfogadható veszteség…

Facebook oldal: link!!!

Bloggerek véleményei: MOLY - link!!!

A regényhez kapcsolódó kiegészítő novella "Lebensborn" a TRT 2019-es novella-antológiájában olvasható: bármely Libri, Bookline vagy egyéb online felületen elérhető:

A novellás kötet MOLY oldala: link!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://granatokabecsuletert.blog.hu/api/trackback/id/tr7812361063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.